Първоначално публикувано от ivailo rachev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
-
На 6J и 195 им е широка, камо ли 205. Потърси снимки в нет-а, има и разни теми. Не знам дали визуално ще ти хареса как седи гумата.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ku...ta-XS-KU36.htm
Тази я има в размер 205/50 R15 ;–)146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщениеНа 6J и 195 им е широка, камо ли 205. Потърси снимки в нет-а, има и разни теми. Не знам дали визуално ще ти хареса как седи гумата.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ku...ta-XS-KU36.htm
Тази я има в размер 205/50 R15 ;–), което да не струва майка си и баща си
(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение1. Мога ли да диагностицирам състоянието на ламбда сондата или става само с проба с нова?
2. Ако махна катализатора ще има ли някакви драми с датчици и т.н.?Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщениеПрез компютър може да се диагностицира, няма никакви грижи. А относно катализатора, аз на всичките ми коли ги махам почти веднага и до сега не съм имал проблеми(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеЗа CF1 няма никви драми. Сваляш катализатора и бухаш резонатор на негово мястоAlfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНе те засяга щом си с 1.8 (в случая за твое съжаление)...Това е версията на двигателя.
Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеПринципно би трябвало да пасне, но доколкото четох в английския форум на Алфа, няма много смисъл от операцията, понеже гумите седят грозно, а и се оплакват от проблеми при завиване. Така че остава да намеря нещо читаво 195/55, което да не струва майка си и баща си
По-назад стана въпрос за широчината на джантите и подходящите гуми, та ето и една табличка:
Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеНе те засяга щом си с 1.8 (в случая за твое съжаление)...Това е версията на двигателя.
Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщениеТова значи, че не мога безпроблемно да махна катализатора, така ли?Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
принципа е следния независимо от автомобила
- ако имаш само ламбда сонда която стои преди катализатора, няма проблем да го махнеш
-ако имаш и 2-ра ламбда сонда след катализатора, ще има изненади.
ПП
махай катализатора само ако вече се е запушил.Last edited by kolev; d.m.y г., 09:44.точка
Comment
-
Можеш да го махнеш безпроблемно, НО не и за без пари (както е в другия случай), защото ако искаш всичко да е както трябва, трябва да "шунтираш" сондата, която е след него, а това става софтуерно. Иначе на 15-годишна кола ако ще да е стояла само в гаража ти давам гаранция, че катализатора е заминал.
Comment
-
по принцип катализатора се скапва само ако е имало проблем с двигателя- горял е масло, мешил е антифриз, работил е с много бедна или много богата смес. иначе друго няма какво да му се случи. няма смисъл да се маха ако питите му са здрави и пропуска свободно газовете. хубаво е отвреме на време да се кара на дълго за да загрее -само тогава работи и си чисти отлаганията.
при нас може лесно да се свали само той и да се види в какво състояние е. от едната страна е на 2 винта, от другата -3.точка
Comment
Comment