Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
    Щом е 6j мисля,че няма да имаш проблем.На мен ми опират в калниците,но джантите ми са 7.5j.
    6j ама едни казват, че 205 е много широка гума за тая джанта. Но аз четох някъде, че 205 е макс. което пасва на тоя размер джанта. Мурджев също каза, че е карал с такива...някой слагал ли е 205 на 6j джанта?
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• На 6J и 195 им е широка, камо ли 205. Потърси снимки в нет-а, има и разни теми. Не знам дали визуално ще ти хареса как седи гумата.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ku...ta-XS-KU36.htm

Тази я има в размер 205/50 R15 ;–)
      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
        На 6J и 195 им е широка, камо ли 205. Потърси снимки в нет-а, има и разни теми. Не знам дали визуално ще ти хареса как седи гумата.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ku...ta-XS-KU36.htm

Тази я има в размер 205/50 R15 ;–)
        Принципно би трябвало да пасне, но доколкото четох в английския форум на Алфа, няма много смисъл от операцията, понеже гумите седят грозно, а и се оплакват от проблеми при завиване. Така че остава да намеря нещо читаво 195/55, което да не струва майка си и баща си

Comment

• 1. Мога ли да диагностицирам състоянието на ламбда сондата или става само с проба с нова?
          2. Ако махна катализатора ще има ли някакви драми с датчици и т.н.?
          Last edited by CHILIEV; d.m.y г., 11:25.
          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
            1. Мога ли да диагностицирам състоянието на ламбда сондата или става само с проба с нова?
            2. Ако махна катализатора ще има ли някакви драми с датчици и т.н.?
            През компютър може да се диагностицира, няма никакви грижи. А относно катализатора, аз на всичките ми коли ги махам почти веднага и до сега не съм имал проблеми
            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
              През компютър може да се диагностицира, няма никакви грижи. А относно катализатора, аз на всичките ми коли ги махам почти веднага и до сега не съм имал проблеми
              За CF1 няма никви драми. Сваляш катализатора и бухаш резонатор на негово място

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                За CF1 няма никви драми. Сваляш катализатора и бухаш резонатор на негово място
                Извинявай, какво е CF1 ?

Comment

• Не те засяга щом си с 1.8 (в случая за твое съжаление)... Това е версията на двигателя.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Не те засяга щом си с 1.8 (в случая за твое съжаление)... Това е версията на двигателя.
                    Това значи, че не мога безпроблемно да махна катализатора, така ли?

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                      Принципно би трябвало да пасне, но доколкото четох в английския форум на Алфа, няма много смисъл от операцията, понеже гумите седят грозно, а и се оплакват от проблеми при завиване. Така че остава да намеря нещо читаво 195/55, което да не струва майка си и баща си
                      Точно. За протокола съм виждал 145 QV с 205/55R15 гуми как стоят и въобще не ми хареса. Ако си намериш 205/50 ще заспи, но и 195/55 е вариант.
                      По-назад стана въпрос за широчината на джантите и подходящите гуми, та ето и една табличка:
                      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                        Не те засяга щом си с 1.8 (в случая за твое съжаление)... Това е версията на двигателя.
                        Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
                        Това значи, че не мога безпроблемно да махна катализатора, така ли?

Comment

• принципа е следния независимо от автомобила
                          - ако имаш само ламбда сонда която стои преди катализатора, няма проблем да го махнеш
                          -ако имаш и 2-ра ламбда сонда след катализатора, ще има изненади.

ПП
                          махай катализатора само ако вече се е запушил.
                          Last edited by kolev; d.m.y г., 09:44.
                          точка

Comment

• Мерси, Колев.

Comment

• Можеш да го махнеш безпроблемно, НО не и за без пари (както е в другия случай), защото ако искаш всичко да е както трябва, трябва да "шунтираш" сондата, която е след него, а това става софтуерно. Иначе на 15-годишна кола ако ще да е стояла само в гаража ти давам гаранция, че катализатора е заминал.

Comment

• по принцип катализатора се скапва само ако е имало проблем с двигателя- горял е масло, мешил е антифриз, работил е с много бедна или много богата смес. иначе друго няма какво да му се случи. няма смисъл да се маха ако питите му са здрави и пропуска свободно газовете. хубаво е отвреме на време да се кара на дълго за да загрее -само тогава работи и си чисти отлаганията.
                                при нас може лесно да се свали само той и да се види в какво състояние е. от едната страна е на 2 винта, от другата -3.
                                точка

Comment

Working...
                                X